A 2007-2008-as őszi félévre ERASMUS ösztöndíjat nyertem Belgiumba, Kortrijkba. A város nem is kicsi, nem is nagy: pont jó. A 't Hoge 41.-ben lakom évfolyamtársnőmmel Zórával, és egy lengyel párral Marcinnal és Monicával. Ebben a blogban a mindennapjaimról, gondolataimról és érzéseimről olvashatsz. Fényképekkel is megpróbálom majd bemutatni a jelenlegi környezetemet, barátaimat, így ha majd hazamegyek és megkérdezi valaki hogy milyen volt a félévem, ne merüljön fel a probléma: Hol is kezdjem...?

szerda, szeptember 05, 2007

09.05. - 't Hoge 41 Restaurant

Túlestünk a reggeli flamand teszten. Aztán anyagi megfontolásból kihagytam a délutáni kirándulást, majd megfűztem a tanárlányzót hogy ne kelljen bemennünk gyakorloni a suliba ehelyett. Hazafelé menet épp együtt jöttem a kisiskolásokkal, és furcsa volt hogy mindegyiken amelyikük biciklizett, neonsárga mellény volt. Megcsodáltam tehát egy újabb kellemes belga szokást. Mint ahogy azt is, hogy a kerteknek, mint ahogy az az eddigi képeken is látszik, nincs kerítése, maximum jelzésértékű sövény. Nem látni seholsem nagykaput, drótkerítést a tetején szögekkel és/vagy üvegszilánkokkal. Itt akármilyen puccos is a ház, nem félnek az emberek hogy netán elvinnék. Sehol egy falfirka ebben a negyedben. Sokszor hagyják az utcán parkolni a Jaguárukat, Land Rovert vagy az Audit. Szegények! :) Én is biztonságban érzem magam itt ilyen hozzáállás mellett.
Egész délután szabadok voltunk mind a négyen a házban, mások is követték a példánkat, és pihentek egyet. Miután megebédeltek a lengyelek, elkezdtünk Zórával főzni. Nem akarok szerénykedni, így inkább csak az igazat mondom: fenomenális mennyei és fantasztikus kaját hoztunk össze magunknak. Sültcsirkemell csilis-paprikás pácban, petrezselymes-hagymás krumplival, rizzsel, tejszínes gombamártással és kertészsalátával. Hozzá egy pohár sangria jól lehűtve, és pazar lakomában volt részünk. :P Kitettünk magunkért, és Zóráé a nagyobb érdem, hiszen a husit és a krumplit ő csinálta. Ez volt az első sülthús amit csinált, és mondhatom hogy finom lett!
Ebéd után kissé elpilledve élvezem a hirtelen jött szabadságot, és valószínüleg ez a dolog reggelig el fog húzódni ;)






2 megjegyzés:

Jürgen írta...

Köszönöm szépen! Jóllakott a szemem :D.

Stimcsi írta...

Kedves egészségedre!!! :P Nekem meg a gyönyörű norvég képektől lakik jól a szemem a te blogodon. ;)