A 2007-2008-as őszi félévre ERASMUS ösztöndíjat nyertem Belgiumba, Kortrijkba. A város nem is kicsi, nem is nagy: pont jó. A 't Hoge 41.-ben lakom évfolyamtársnőmmel Zórával, és egy lengyel párral Marcinnal és Monicával. Ebben a blogban a mindennapjaimról, gondolataimról és érzéseimről olvashatsz. Fényképekkel is megpróbálom majd bemutatni a jelenlegi környezetemet, barátaimat, így ha majd hazamegyek és megkérdezi valaki hogy milyen volt a félévem, ne merüljön fel a probléma: Hol is kezdjem...?

hétfő, szeptember 03, 2007

09.03. - Jó idők, rossz idők



Reggel csak nehezemre esett az ébredés, mert nagyon sötét volt a rossz idő miatt. Ehhez hozzá kell majd szokjak, hiszen ez lesz a telet meghatározó időjárás itt. Az ég majd változatos lesz a szürke ezerféle árnyalataitól, és persze a leégéstől sem kell majd tartani.
Gondolkoztam mi kéne még a szobába, hogy otthonosabb legyen. Nem ártana egy szőnyeg, mert le fog fagyni a lábam. Szerintem helyette mamusz lesz belőle otthonról. Na meg a függöny... Itt nincs függöny sehol a lakásban. A konyha meg az átjárók nem érdekes. A fürdő viszont annál inkább, mert a másik erasmus házból tökéletes rálátás lehetséges a fürdőnkre. Ők mondták. :S Sebaj, erre ott a redőny. Viszont a szobámmal nem barátkozom meg esténként. Hiába egy kertre néz, és arra is az első emeletről, de vagyok annyira paranoiás, hogy este már rosszul érezzem magam. Szerintem néhány hét múlva majd hozok otthonról mindenféle olyat, amivel ezeket a problémákat ki tudom majd küszöbölni. Még így is bátran állíthatom, hogy a legjobb szállást kaptuk. :)
Na készülődök suliba, most valami európai integrációs előadás lesz. Már alig várom! :S

Amikor szünet van:


Tehát megvolt az uniós előadás, amit már túl sokszor hallottam magyarul is, most végighallgathattam angolul. It was GREAT! :S Ma eddig kábé háromszor sütött ki a nap, és borult be. Reggel nekem még úgy tünt hogy egész nap esni fog, de azt hiszem itt ez másképp lesz. Tényleg másodpercek alatt változik meg az időjárás, gyökeresen. Most baráti 2 órát tölthettünk ebédidőben szabadon, ami azért több mindenre elég mint eddig. Hozzá tudnék szokni. Bár ahhoz is, ha nem lenne kajaszünet, egyszerűen csak előbb fejeződne be a suli, mint otthon.
Egy kicsit hiányoznak a bulik már, úgy érzem ebből a szempontból tényleg jobb egy nagyobb-zsúfoltabb házban lakni. Másik marha jó dolog: sok helyen már fűtenek, mi pedig várhatunk mikor kapcsolják be a központi fűtést. Ez nem túl szerencsés. Hiába: itt ez még csak az ősz kezdete, úgyhogy nem is nagyon számíthatunk szerintem ebben a hónapban meleg szobára. Így marad a pulcsiban alvás. ;)



Délután megtudtuk megtudtuk, valójában mennyit kell fizetni a szállásért: 225 eurót. A mienk a legdrágább, és ebben még nincs benne a 7 euró ágynemű bérlés, meg a 10 euró internet limitemelés. Na sebaj... Most lehet izgulni mennyi lesz az ösztöndíj erre a félévre a suliban.
Összességében: csodálatos szobában fogok lakni, és még néhány hétig konzerven élek, és nem költök bulira csak a hozott sangriát. Szerintem nincs mit keseregni ezen, meg lehet ezt a helyzetet is oldani. :) Mellesleg ezt a szobát már tényleg nem cserélném el semmi pénzért.
Másik: megvan a repülőjegyem! Szeptember végén hazalátogatok 4 napra. Remélem nem maradok le semmilyen iskolai utazásról, de azt hiszem az hogy találkozhatok végre Lacival, mindenért kárpótolni fog.

Nincsenek megjegyzések: