A 2007-2008-as őszi félévre ERASMUS ösztöndíjat nyertem Belgiumba, Kortrijkba. A város nem is kicsi, nem is nagy: pont jó. A 't Hoge 41.-ben lakom évfolyamtársnőmmel Zórával, és egy lengyel párral Marcinnal és Monicával. Ebben a blogban a mindennapjaimról, gondolataimról és érzéseimről olvashatsz. Fényképekkel is megpróbálom majd bemutatni a jelenlegi környezetemet, barátaimat, így ha majd hazamegyek és megkérdezi valaki hogy milyen volt a félévem, ne merüljön fel a probléma: Hol is kezdjem...?

vasárnap, szeptember 02, 2007

09.02. - A pirospöttyös az igazi :P



Kezdek besokallni a flamanddal, valahogy nehezen megy, pláne így vasárnap éjjelfelé. Hiába: ellustultam a hetet, de rendesen. Úgyhogy így a hét csúcspontjaként elfogyasztom az utolsó óriási piros pöttyös túró rudimat, és elteszem magam a jövőhétre. Az hogy most mennyire kaotikus látványt nyújt az íróasztalom, az alábbi kép mutatja:



Egyébként ez a Babelfish program jó ötlet lenne, ha rendesen működne. (mondatokat fordít jó néhány nyelven) Így viszont sajnos csak irányadó, de ez is elég néha, ha nagyon elkavarodom a flamand mondatokban. :)
Ik ben slaperig, wil ik naar het bed gaan...

Nincsenek megjegyzések: