A 2007-2008-as őszi félévre ERASMUS ösztöndíjat nyertem Belgiumba, Kortrijkba. A város nem is kicsi, nem is nagy: pont jó. A 't Hoge 41.-ben lakom évfolyamtársnőmmel Zórával, és egy lengyel párral Marcinnal és Monicával. Ebben a blogban a mindennapjaimról, gondolataimról és érzéseimről olvashatsz. Fényképekkel is megpróbálom majd bemutatni a jelenlegi környezetemet, barátaimat, így ha majd hazamegyek és megkérdezi valaki hogy milyen volt a félévem, ne merüljön fel a probléma: Hol is kezdjem...?

kedd, október 23, 2007

10.23. - Jó hírek

Az első a fűtés mostantól állandó lett, így elérte a melegrekordot az "időjárás" a szobámban: 20 fok! Úgyhogy most nagy az öröm és a rövidujjúban való létezés.
A második ma volt az angol prezentációm Gabival, és úgy érzem várakozásaimon felül teljesítettünk. A tanár is csupa jót mondott, és ennek nagyon örültem. Úgy érzem, most először álltam meg a helyemet egy angol nyelvű prezentációban. Egy fiktív terméket mutattunk be, a PEN3000 nevű csodát, ami toll és hibajavító 2in1. Egy kicsit teleshop-os stílusban adtuk elő, és ez tetszett a többieknek. Azért jó hogy az elején tartottuk a prezentációt, mert volt néhány olyan remekmű, amit bizony bajosan tudtunk volna felülmúlni. Például az a buborék, ami gombnyomásra működik, és benne az utcán nem ázol meg az esőben. Volt még a nagyon mókás fekete villanykörte, ami tökéletes sötétséget varázsol, ha zavar a fény. Magas volt a színvonal ezen az előadás-sorozaton, és örültem hogy nem buktam bele ebbe a megmérettetésbe.
A harmadik meg azt hiszem a legfontosabb most nekem: holnap hazalátogatok! Úgyhogy lesz egy kicsit több időm Magyarországra, pihenni, családot látogatni és persze Lacival lenni. Nagyon vártam már a hazalátogatásomat, de ezzel együtt itt Belgiumban csak úgy repül az idő. Amolyan ellentettes érzéseim vannak, azt hiszem ez így normális. Az, hogy holnap este már a Magyarországon fogok elaludni, nagyon megnyugtató. Akárhogy is legyen, az az otthonom, ez itt pedig egy hosszúra nyúlt vakáció, ahogy azt még fél éve a lengyel erasmusos Asia fejtette ki nekem otthon. És mennyire igaza volt... Örülök hogy itt lehetek, és annak is örülni fogok, hogy otthon.

... és a végére még egy kicsi, merthogy este átjött a szomszédból Gabi, Ádám, és Ádám haverja Levente. Megnéztük a Brian életét, illetve csak fél füllel hallgattuk meg persze a nagyon poénos részeknél figyeltünk már előre kuncogva a poénokon. Ez van, ha valaki már nagyon-nagyon sokszor látott egy filmet. Imádom az abszurdot! (Szegény Zóra nem így van ezzel, legközelebb kárpótolnom kell majd ezért :)) Aztán belekezdünk a hajnalba nyúló beszélgetésbe. Azt hiszem párocskám után ez az, ami nagyon hiányzik otthonról: az éjszakai világmegváltó gondolatok. Megint egy hangulatos este telt el, megint jó társaságban.
Reszkessetek csak otthoni barátaim! Este már repülök is haza, aztán lesz nagy sztorizás, mert hát van mint behozni. Higyjétek el, nem kevés történetem van, ami bizony nem fér bele a blog nyilvánosságába. ;)

Nincsenek megjegyzések: