A 2007-2008-as őszi félévre ERASMUS ösztöndíjat nyertem Belgiumba, Kortrijkba. A város nem is kicsi, nem is nagy: pont jó. A 't Hoge 41.-ben lakom évfolyamtársnőmmel Zórával, és egy lengyel párral Marcinnal és Monicával. Ebben a blogban a mindennapjaimról, gondolataimról és érzéseimről olvashatsz. Fényképekkel is megpróbálom majd bemutatni a jelenlegi környezetemet, barátaimat, így ha majd hazamegyek és megkérdezi valaki hogy milyen volt a félévem, ne merüljön fel a probléma: Hol is kezdjem...?

csütörtök, november 22, 2007

11.22. - Sport&Party at night



A tolmácsunk :)


Rohangászós napjaim voltak mostanság szerencsére. A suli szervezésében tegnap előtt korcsolyázni voltunk kemény másfél euróért úgy, hogy különbusszal mentünk. Az első órában csapatjátékok voltak szervezve. Volt székes-helyfoglalós, fogócska, versenyfutás a labdáért és valami negyedik ki tudja milyen játék, ami nagyon hasonlított a székfoglalóshoz székek nékül. Na mindegy, ez utóbbit nem kezdem magyarázni. :) A lényeg viszont az volt, hogy cipőben voltunk a jégen, tehát mindenki még idő előtt begyűjthette a saját kis eséseit, lila foltjait. Nekem is megvolt. Ezek a belga diákok egyébként nagyon rákészültek erre a dologra, volt nagy örjöngés, mint nálunk KIN kupán a suliban. Na jó, közelébe se ér. ;) Nagyon hasonlítanak a nálunk középiskolás fiatalokra. A pasik néha csak úgy spontán elkezdik egymást gyepálni, kergetőznek meg ilyesmi. Megismertem a csapatban egy srácot, ő volt a tolmácsunk, mert egyikőnk se igazán penge még flamandból. Nos, a srác kinéz jóindulattal is vagy 16-nak. Fent a képen láthatjátok. :D A játékok után jött az igazán jó móka: a korizás. Lehetett száguldozni jobbnál-jobb zenékre. A D.J. előtt le a kalappal, igazán jó zenéket adott: "a 80-as 90-es évek és napjaink legjobb zenéi" - mondaná a Sláger Rádió (hú az nagyon hiányzik). Volt La Bouche, Dirty Dancing, Safri Duo, karácsonyi Marriah Carrey, csak hogy a legjobbak között szemezgessek. Meg volt néhány flamand nyelvű nóta is, ami bizony nagyon viccesen hangzott. Megvolt az első esésem korival a jégen, persze amint elkezdtem, gyorsan folytattam is az esések sorozatát kábé még 3-4-szer. Sebaj, ilyen is kell. Az emberek őrült módjára egymásnak mentek, és a jég is rendesen hepe-hupás volt itt ott, de ez nem mentség, egyszerűen csak figyelmetlen voltam sokszor, és nem is kéne megforduljak, mikor száguldozok. A térdeimen éktelenkedő foltok majd emlékeztetnek erre.

Tegnap este volt is alkalmam megmutatni őket a nagyközönségnek, mert mit kell szervezni a korcsolyázás után egy nappal? Hát persze hogy úszodai bulit! Itt 1,30 volt a beugró (na ez is nagggyon durva :)) egy, az előzőnél nagyobb, uszodában voltunk. Amit ígértek: ingyen sör és kóla, ja meg profi d.j., ebből az ingyen sör és kóla megvolt, a d.j. meg bizony sokszor elkalandozott a tuc-tuc irányába, amit nem nagyon szívleltem, de azért jó volt a buli. Medencében söröztem (!), nagy csúszdát, meg mindenféle nagy úszodai játékos kütyüt ki lehetett próbálni. A pancsi medencében zajlott a lazulás-sörözés, a nagy medencében pedig az ugrálás. A legkisebb medencébe, ahol térdig se ért a víz, műanyag asztalokat és székeket raktak. Oda is leült a kis magyar csapatunk, és mikor elfogyott a sör/kóla a szintén műanyag poharunkból, gyorsan megtöltöttük vízzel a mendencéből merítve, és eljátszottuk azt a bizonyos arcbaöntős filmes jelenetet. Erre annyira rákaptunk, hogy idióta módra egymás arcába öntöttük a vizet egyszerre, eközben csak saccolni lehet, hogy mennyi klóros vizet ittunk, és ennek a klóros víznek mennyi volt a sör/kóla illetve miegymás tartalma. :S Na szóval adtunk a baciknak is. Volt sok erasmusos, őket megintcsak úgy lehetett megtalálni, ki az, aki táncol, vagy legalább érzi a zenét egy kicsit. Ez a belga "nemtáncolunk" hozzáállás kissé frusztrált eleinte, de már szemrebbenés nélkül táncolok nélkülük is, kit érdekel mit gondolnak. :) Sajnos fél egykor bezárt a bazár, mindenki meg lett invitálva egy afterparty-ra egy-egy ingyen sör kuponnal. A szemfülesebb belga "kis"srácok a kijáratnál invitálták a bulira az embereket, amennyiben nemet mondtál, azonnal elkunyizták a kuponodat. Okos. :D Nem lennék ma reggel a helyükbe a macskajajj miatt. Én az afterparty-t visszafogottabb stílusban egy kisrádióval a szomszédban töltöttem a többiekkel. Amolyan cseh-magyar buli volt. Levontuk a konklúziót: mi hunglish-ul ők meg csehlish-ül beszélnek néha. Bár sokszor a két nyelv is keveredik, mikor a cseh Lukas-nak valami nagyon tetszik, reflexből rávágja hogy "zsír". Méghozzá tökéletes kiejtéssel. Azt is ki tudja mondani hogy "atomrészeg". Nos, erre nem tudok magyarázatot adni, miért tanulnak ilyen szavakat tőlünk. :D :P
Ennyi volt az elregélni valóm az elmúlt két napból, nem volt rövid, de legalább jó hosszú volt. :)

A végére még gyorsan megjegyezném, hogy azt a hiedelmet, hogy az izomlázra ha rádolgozik az ember, elmúlik, itt kell megcáfoljam. Vagy túl sokat dolgoztam volna rá? Nem hiszem. :)

Nincsenek megjegyzések: