A 2007-2008-as őszi félévre ERASMUS ösztöndíjat nyertem Belgiumba, Kortrijkba. A város nem is kicsi, nem is nagy: pont jó. A 't Hoge 41.-ben lakom évfolyamtársnőmmel Zórával, és egy lengyel párral Marcinnal és Monicával. Ebben a blogban a mindennapjaimról, gondolataimról és érzéseimről olvashatsz. Fényképekkel is megpróbálom majd bemutatni a jelenlegi környezetemet, barátaimat, így ha majd hazamegyek és megkérdezi valaki hogy milyen volt a félévem, ne merüljön fel a probléma: Hol is kezdjem...?

vasárnap, augusztus 26, 2007

08.26. - Ébredés



Megvolt az első egyedül töltött éjszakám. Barátságos lett a szobám, ami segített hogy otthonosabb hangulatom legyen. Este másfél órát beszéltem Lacival. Kimondhatatlanul hiányzik, de jó hogy láthatom és hallhatom ilyenkor. Mennyivel könnyebb az élet internetkapcsolattal... :)
Mellesleg rohadt hideg volt az éjszaka. Megnéztem neten mire számíthatok a következő időkben: ma éjszakára már 12-14 fokot mondanak, 17-et hétfőre nappal. :S Ősz van vazze... Meg kell szokni a hirtelen változást, pláne hogy imádom a nyarat. Az őszt is kedvelem. És tudva hogy nem lesz itt olyan vészes a tél, egy kicsit pozitívabban látom ezeket a dolgokat itt. Remélem azért idén Karácsonykor fehér lesz minden Budapesten. :) Na de ez még nagyon messzire van.
Holnap kezdődik az EILC kurzus, el sem hiszem. Az angolom mondhatni: pocsék. Nincs még sok lehetőségem gyakorolni. A két másik lakótársunk (lengyelek) most mentek templomban. (Itt minden sarkon van egy katólikus templom, már értem miért itt van a suli telephelye. Református egy se, de emiatt nem zuhanok magamba. ;) )
Zórával hamarosan megyünk a Carrefour-ba egy kicsit körülnézni, venni néhány kiló tésztát, hogy kihúzzuk a következő napokat-heteket :P

Nincsenek megjegyzések: