A 2007-2008-as őszi félévre ERASMUS ösztöndíjat nyertem Belgiumba, Kortrijkba. A város nem is kicsi, nem is nagy: pont jó. A 't Hoge 41.-ben lakom évfolyamtársnőmmel Zórával, és egy lengyel párral Marcinnal és Monicával. Ebben a blogban a mindennapjaimról, gondolataimról és érzéseimről olvashatsz. Fényképekkel is megpróbálom majd bemutatni a jelenlegi környezetemet, barátaimat, így ha majd hazamegyek és megkérdezi valaki hogy milyen volt a félévem, ne merüljön fel a probléma: Hol is kezdjem...?

kedd, december 11, 2007

12.11. - Angol

Már megint, mint megannyiszor angol óra után csak legekben tudom említeni ezt a tanárt. Ugyanúgy, mint a hétfőnként a francia tarnárnőt. Ez az ürge eszméletlen fazon. Nemcsak hogy nem tudjuk megkülönböztetni a nyelvórát egy érdekes gazdasági órától, hanem még a stílusa is nagyon ott van. Ma például Mr. Bean-t utánozta, méghozzá nem is akárhogy, de megdöbbentünk rajta, talán egy kicsit kimutatta, hogy nem is az a tipikus komoly üzletember/tanár, mint ahogy azt mutatni szeretné. Ezt már mondjuk számtalanszor észrevettük. Ma is rengeteg újat tanultam angolból. Aktuálisan az e-business tárgykörében, de a must/have to/ought to/should... használatát is tisztáztuk. Ez azt hiszem egy homályos folt volt eddig a számomra. Aztán a számok, számformulák használata is egy izgalmas dolog. Mert az ember játszi könnyedséggel le tud nyelvvizsgázni anélkül, hogy szó lenne a hatványozás, gyökvonás és egyéb finomságok helyes angol használatáról. Például hogy a hatványozásnál a "... to the power of ..." kifejezést használjuk, eddig soha nem hallottam. Na ezzel persze lehet hogy a saját szegénységi bizonyítványomat állítottam most ki.
A lényeg, hogy nagyon kedvelem ezeket az órákat. Hazafelé jövet ismét beszereztem egy mikuláscsokit az angoltanár véleményezése miatt. Megint könnyű dolgom volt, mindenre max.-ot adtam neki ezen az elektronikus kérdőíven. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem parázom nagyon a vizsga miatt. Ma írták a trimeszteresek a vizsgát, és állítólag megabrutál volt. Úgyhogy ehhez tartom magam, és tisztességesen megpróbálok rá felkészülni.

Nincsenek megjegyzések: