A 2007-2008-as őszi félévre ERASMUS ösztöndíjat nyertem Belgiumba, Kortrijkba. A város nem is kicsi, nem is nagy: pont jó. A 't Hoge 41.-ben lakom évfolyamtársnőmmel Zórával, és egy lengyel párral Marcinnal és Monicával. Ebben a blogban a mindennapjaimról, gondolataimról és érzéseimről olvashatsz. Fényképekkel is megpróbálom majd bemutatni a jelenlegi környezetemet, barátaimat, így ha majd hazamegyek és megkérdezi valaki hogy milyen volt a félévem, ne merüljön fel a probléma: Hol is kezdjem...?

péntek, december 07, 2007

12.06. - Barcelona - 2. nap

Mikulás napja, Miki névnapja, és ismét mászkálás. Láttunk gyönyörű parkokat, szobrokat, épületeket, de sajnos a javának a neve elillant a fejemből. A sétálóutcában ma is kirakodóvásár volt, mert valami nemzeti ünnepük volt ezen a napon, és javarészt minden bolt be is volt zárva.
A túristalátványosságok azért nyitva voltak, egy kis szuvenír boltban a fiatal eladósrácnak hagytam, hogy magától lealkudja a termékek árát, így akciósan vettem néhány spanyol emléket a családomnak. :D Az utcán hatalmas tömeg volt, nyárias túristák keveredtek télikabátos spanyolokkal. Lehetett látni sok-sok pantomin művészt, egészen az Alien-től a koboldig egyszerűen mindenféle volt. Egyik vicces, egyik érdekes, de valójában mindegyik bámulatos és tiszteletreméltó. Amik a filmekben vannak, azok szerintem még viccnek is rosszak ezekez képest. Találkoztunk itt a piros - hol a piros játékkal is, itt döntöttem el, hogy a hátizsákot érdemes elől hordanom, a biztonság kedvéért. Leheverésztünk egy parkban a sok-sok ember közé, majd az egyik helyet céloztuk meg metróval. Szerencsére felfelé 90%-ban mozgólépcső vitt. Enélkül egy picit jajgattam volna a lábaim miatt, mondjuk így is jajgattam egy kicsit. De a fenti kilátás mindenre gyógyír volt. Sajnos a naplementéig marad még néhány óra, de azért gyönyörű volt a város, mögötte a tengeren megcsillanó napfény. A kevésbé gyönyörű az a dilis pasas volt, aki egy elkerített területre bemászott, levetkőzött pucérra, és furcsa állapotban mászkált a bokrok között, mint valami vadállat. (ugye nem kell részleteznem a "furcsa" állapotot) Az utóbb említett manus egy idő múlva átlag állampolgárnak álcázva magát távozott. :S Érdekes emberek vannak ezen a bolygón, de nem haragszok meg rájuk ezért.
Sötétedés után próbáltuk meglátogatni a hegytetőn lévő világított Jézus szobrot, de ez sajnos nem jött össze a késői időpont miatt. Gondoltuk, majd holnap, de tudtuk hogy egy délelőtt nem lesz elég semmire sem.

A külváros estefelé:

A hegyen:


Spanyol cica:

A tizensok metróvonal, és a magyar tanakodás:

A szokásos kirakatképek, hiába is, nem tudok leszokni róluk:

Ez a kép meg Anita kedvéért ;)

A szemet gyönyörködtető épületek:


No comment:

Fincsi :P

Dali az egyik erkélyen, nem Dali meg a másikon:

A pantominosok, illetve a két kedvencem:

Angyalkák mászkálnak a téren, én meg cseppet sem angyalka módjára, hulla fáradtan, a hirtelen melegtől elpilledve:



1 megjegyzés:

Jürgen írta...

Kedvenc városom! Nekem ide kellett volna születni!!! Irigykedem :D