A 2007-2008-as őszi félévre ERASMUS ösztöndíjat nyertem Belgiumba, Kortrijkba. A város nem is kicsi, nem is nagy: pont jó. A 't Hoge 41.-ben lakom évfolyamtársnőmmel Zórával, és egy lengyel párral Marcinnal és Monicával. Ebben a blogban a mindennapjaimról, gondolataimról és érzéseimről olvashatsz. Fényképekkel is megpróbálom majd bemutatni a jelenlegi környezetemet, barátaimat, így ha majd hazamegyek és megkérdezi valaki hogy milyen volt a félévem, ne merüljön fel a probléma: Hol is kezdjem...?

hétfő, január 21, 2008

01.25. - Antwerpen

Vasárnap, azaz tegnap Antwerpenben jártunk, immáron másodjára. Megérte újra elmenni, mert az első benyomásom a városról nem volt túl fényes, ez köszönhető talán annak is, hogy nem voltam a hangulatom magasfokán múltkor, az időjárás pocsék volt és ráadásul egyetlen óra alatt kellett volna bejárjuk a várost. Most kiderült, hogy a legvacakabb úton mentünk keresztül múltkor. Most más volt a helyzet, mert Antwerpen-Central-ban szálltunk le, ott rögtön ékszerüzletek áradatával találtuk szembe magunkat, telis-tele gyémántgyűrűkkel, ami véleményem szerint a lehető legcsicsásabb dolog, amit az ember a kezén hordhat. Nem azt mondom, hogy nem örülnék egy olyannak, de azonnal pénzzé tenném. Na erről ennyit. Egyébként városi hangulata van Antwerpennek, de nem annyira persze mint Brüsszelnek. McDonald's mindenhol és rengeteg H&M, meg persze feltűntek ezeknek a konkurenciái is a környéken.
Láttam a zsidó negyedet, ahol nagyon furcsa kisgyerekek mászkáltak. A felnőtteken nem lepődtem meg, minden férfin sábeszdekli, furcsa fekete kalap, furcsa pajesz és furcsa szakáll. Na de amikor a kissrácok ugyanilyen furcsa pajeszhez hasonló hajtincsekkel mászkáltak, ráadásul a hajuk többi része le volt borotválva, igazából nem tudtam hová tenni a látványt.
Aztán útba esett a kínai negyed is, bár ez inkább amolyan mindenféle-bevándorló-negyed volt, sok kajáldával, éjjelnappalival, furcsa egyházak furcsa intézményeivel, mellettük melegbár és elvétve egy-két szexshop. Na persze ez most kicsit sarkítva lett, de tényleg szinte egy utcában találtuk ezeket. Érdekes. :) Tetszett ez a sokszínűség, viszont azt kell hogy mondjam, nem szívesen laknék ott. Egy-két negyed eléggé veszélyesnek tűnik, bár ki tudja... Az viszont nagyon vicces volt, hogy akárhogy is kavarogtunk a városban, valahogy sikerült mindig ugyanarra a pontra visszaérkezni, tehát egy nagy kört tenni, ami persze nem volt a célunk. Ádám persze megtalálta megint az első térképet, azon próbált okosodni, én meg nem. :) Nem szeretem a térképeket, mert mindig belezavarodok az útvonalba, amit még anélkül agyaltam ki.
Na szóval mászkálással és fényképezéssel telt a nap már megint, elfogyott a Go-Pass is, már csak egy sor maradt rajta, a visszaútra. Szomorú, hogy ez az üres sor már csak arra vár, hogy hazamenjek, de így van ez jól. Az a szomorú benne, hogy nem lesz több utazás "belföldön", Belgiumban.

Ezek itt már Kortrijkban készültek a visszafele úton,
de milyen jó is, hogy nem lehet időrendben feltenni a képeket... :S


Antwerpen-Centraal



A gyémántok:




A belváros éjszaka:

Kínai negyed vagy mi:

:) Ez meg itt egyértelmű:

... meg ez is:



Nem UFO, nem ritka orchidea, csak egy "szimpla" utcai lámpa:









Ötletes műanyag-palackos kirakat:









Kellemes idő így január közepén:

Nincsenek megjegyzések: